“Gençler Halk Çalgılarımızla Buluşuyor”

Süleyman Demirel Üniversitesi Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörlüğü, Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Gençler Halk Çalgılarımızla Buluşuyor” başlıklı etkinlik 16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Etkinlikte Şehit Ali İhsan Kalmaz Anadolu Lisesi, Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi, Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Gönen Fen Lisesi, Gülkent Anadolu Lisesi öğrencilerine Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezindeki Çalgı Belgeliği' nde yer alan halk çalgılarıyla ilgili tanıtım yapılarak belgelikte yer alan çalgıları yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, Türk halk kültürümüzün önemli miraslarından olan halk çalgıları ile ilgili kazanımlar elde etti. Çalgı belgeliği tanıtımı esnasında öğrencilere Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörü Doç. Dr. Yıldız MUTLU YILDIZ, Müzik Kültürü Araştırma Ve Uygulama Merkezi müdürü Öğr. Gör. Dr. Melih GÜNAYDIN, merkez müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Alper ER eşlik ederek bilgilendirmede bulundu.

GÖNEN FEN LİSESİ

GÜLKENT ANADOLU LİSESİ